Kaikki osaksi yhteiskuntaa!

Ilpo Kyllönen (sit.)

Kotikunta Pori
Ikä 57
Ammatti urheiluvalmentaja
Sähköposti ilpo.kyllonwn@gmail.com

 

“Eriarvoisuuden ja vähäosaisuuden kasvun pysäyttäminen sekä riittävästä toimeentulosta huolehtiminen nousee yhä tärkeämmäksi tehtäväksi Suomessa. Porvarihallituksen leikkaukset ja suuret tulonsiirrot rikkaille ovat totta kai vain kiihdyttäneet tuloeroja sekä syventäneet eri yhteiskuntaluokkien välisi kuiluja entisestään. Tämä kehitys pitää kääntää, sillä tarvitsemme yhteiskunnassa jokaisen panosta eikä meillä ole varaa syrjäyttää ketään ihmistä. Suunnanmuutos toteutetaan muun muassa säätämällä 6 tunnin työpäivä sekä 1200 euron perusturva pienituloisimmille ihmisille. Nämä uudistukset ovat kaiken lisäksi aivan mahdollisia rahoittaa oikeudenmukaisen verotuksen keinoin. Rikkailla ja suuryrityksillä on rahaa eniten, ja siksi niiden tulee osallistua suhteessa enemmän yhteiskunnan ylläpitämiseen.

Hallituksen sote-uudistus on vaarallinen hanke, jossa meille kaikille elintärkeitä peruspalveluja ollaan siirtämässä laajasti myös yksityisten toimijoiden käsiin, jotka tietenkin pyrkivät maksimoimaan voitot. Tämän voitontavoittelun myötä hoidon laatu ja saatavuus kärsii. Sotessa on paljon aukkoja, jotka ovat ristiriidassa myös perustuslain kanssa.

Sosiaali- ja terveyspalvelut tulee järjestää pääsääntöisesti julkisen sektorin voimin kuntien ja kaupunkien omana tuotantona. Kuntien valtionosuuksia tulee lisätä vähintään miljardin euron verran, joka on kunnilta aiemmin leikattu. Rahoja tarvitaan, jotta kuntien resurssit saadaan kuntoon.”

Facebook-sivu

0 Shares