Täyskäännös ja tähän päivään! (Eduskuntavaalit 2019)

Jiri Mäntysalo

Kotikunta Pori
Ikä
 18
Ammatti graafikko
Sähköposti jiri.mantysalo@yahoo.fi

 

“Suurin ratkaistava yleismaailmallinen ongelma on ilmastonmuutos. Ympäristöstä huolehtiminen ja ilmaston lämpenemisen torjunta pitää saada täällä Suomessa tehokkaammin käyntiin, koska tällä hetkellä nämä elintärkeät asiat on jätetty valtaa pitävien porvaripoliitikkojen keskuudessa ihan tyhjän päällä. Jotta meillä on jotakin elintilaa myös tulevina aikoina, niin ympäristö on otettava päätöksenteon keskiöön. Tämä taas vaatii vallan vaihtumista, ja aitoa vasemmistolaista suunnanmuutosta.

Yksityisautoilun vähentäminen on keskeisimpiä ilmastotoimia Suomessa. Koska ihmisten tulee kuitenkin päästävä matkustamaan jatkossakin töihin, harrastuksiin ja muihin menoihinsa, niin joukkoliikennettä tulee kehittää paremmin varteen otettavaksi vaihtoehdoksi yksityisautoilulle. SKP esittää vaiheittain toteutettavaa maksutonta joukkoliikennettä koko Suomeen, joka voidaan aloittaa myöntämällä alueellisesti oikeus maksuttomiin matkoihin esim. lapsille ja nuorille sekä työttömille. Lisäksi esitykset VR:n pilkkomisesta ja matkustajaraideliikenteen kilpailun avaamisesta on kumottava. Meidän pitää myös luopua hiilivoimasta ja turpeen energiakäytöstä siirtymäajalla, ja panostaa uusiutuvan energian voimakkaaseen lisärakentamiseen.

Hyvinvointivaltion romuttaminen pitää lopettaa! Matka kohti toimivampaa ja solidaarisempaa yhteiskuntaa aloitetaan perumalla ja kumoamalla leikkaukset, indeksijäädytykset, kiky-sopimukset ja aktiivimallit. Myöskin hallituksen sote- ja maakuntauudistukset on heitettävä roskiin ja edistettävä sen sijaan kuntien itsehallintoa ja lähidemokratiaa. Julkiset sote-palvelut tulee jatkossa järjestää pääsääntöisesti kuntien ja kaupunkien omana tuotantona lähellä asukkaita. 6 tunnin työpäivän ja 1200 euron perusturvan avulla nostetaan jokainen pois köyhyydestä ja otetaan yhteiskuntana iso harppaus oikeudenmukaisempaan suuntaan. Tämä rahoitetaan verottamalla suuria omaisuuksia ja suuryrityksiä edes samassa laajuudessa kuin Euroopassa keskimäärin sekä torjumalla veronkiertoa.

Eläinsuojelulaki tulee ottaa uudelleen käsittelyyn sen vakavien puutteiden ja valuvikojen takia. Julkisissa laitoksissa tulee ryhtyä tarjoamaan enemmän vegaaniruokaa sekä kasvisten, hedelmien ja lihaa korvaamaan suunniteltujen vegaanisten tuotteiden arvonlisäveroa on laskettava.”

Kampanjasivut
Facebook-sivu
Twitter-sivu
YouTube-kanava

0 Shares